lørdag den 12. november 2011

Københavns økologiske fødevarefællesskab













Vi lever primært Økologisk.
Det kan gå hen at blive ret dyrt og det er en af grundende til, at vi er medlem af http://kbhff.dk/


Københavns Fødevarefællesskab er en medlemsejet og -drevet indkøbsforening, der fokuserer på at tilbyde økologiske, velsmagende, lokalt producerede og bæredygtige fødevarer i et sæsonbaseret udbud til priser, hvor alle kan være med.


Udover grøntsager er det ofte muligt at købe økologisk mel, æblemost, æg, brød og andre lækkerier.


Et medejerskab koster 100 kr.
Alle medlemmer forpligter sig til at arbejde i foreningen 3 timer om måneden, blandt arbejdsopgaverne er bl.a. :At holde butikken åben, herunder varehåndtering, pakning af kasser, vedligehold af lager og handel, bestille og afhente fødevarer fra økologiske producenter, hverve nye medlemmer, anden markedsføring og at skabe nye aftaler med økologiske leverandører.


I praksis fungere det sådan, at man hver onsdag mellem kl. 16.00 - 19.00 kan hente sine forudbestilte grøntsager.


Jeg plejer at bruge onsdag aften på at lave madplan ud fra de grøntsager vi har fået. Det som ikke skal bruges med det samme, vaskes og nedfryses. Vi får ca. 6-8 kg grøntsager, rodfrugter, kål osv pr uge og det er en fantastisk måde at få spist alle mulige slags spændende grøntsager. Når jeg modtager grøntsagerne, smutter jeg gerne ind på aarstiderne.com og finder ud af hvad grøntsagerne kan bruges til og hvordan de skal tilberedes. På denne måde bliver grøntsagerne det primære i måltiderne fremfor et tilbehør.


Hvor får i jeres grøntsager fra?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar